Zaterdag 24 april door de ogen van Tobias

De start van een prachtige dag

Vandaag stond ik weer met veel enthousiasme opgestaan met de hoop om weer een enorme fijne dag te beleven. Het zal moeilijk worden om gisteren te overtreffen. Als ontbijt heb ik vlug een boterham met confituur gegeten en dan kon ik er weer tegen aan. Vandaag staat een bootsafari op de planning, waarbij we gaan snorkelen en met eten inbegrepen. We hadden afgesproken bij het schooltje rainbow 4 kids. Hier zijn we te voet naartoe gewandeld. Enkele minuten later kwamen Ward en Wienert aangereden samen met de chauffeur. Onze trip kon zo beginnen! 

Tijdens onze rit hebben we samen nog nagenoten van de mege fijne ervaringen van gisteren. Na een uurtje rijden kwamen we aan op de vertrek plaats. We zagen de boten al staan. Plots kregen we een kleine tegenslag te horen: op voorhand was gezegd dat de zwemvliezen inbegrepen waren, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Onze tourgide had zich dus nies geïnformeerd, maar buiten dit kleine misverstand zijn we enorm tevreden van hem. Na wat discussiëren hebben we de zwemvliezen tegen een lage prijs kunnen huren.

De start van de boottour

Met een klein bootje werden we naar onze boot gevaren. Hier zaten we met nog wat andere mensen. Het was al snel duidelijk dat de boot een DIY (doe het zelf) projectje was, de boot was dus duidelijk zelf in elkaar geflatst met de materialen die ze hadden. Maar de boot bleef drijven! Na wat wachten zat iedereen op de boot en konden we vertrekken. De zon brandde fel dus hielden we allemaal ons t-shirt aan en smeerden we ons goed in. Na een half uurtje varen werd het land steeds kleiner en kleiner. Het was echt zalig in het midden van de zee met het water enorm blauw en proper! gewoon WAUW! Toen we ongeveer half waren zagen we ook een deel kleine eilanden, Wat zorgde voor een prachtig zicht. Niet veel later stopte de boot en kon de snorkel tour beginnen. Ik trok mijn zwemvliezen aan en sprong het water in. Ondanks dat we in het midden van de Indische oceaan waren konden we op sommige plaatsen staan. Eenmaal iedereen die wou snorkelen in het water was kon de snorkel tour beginnen. Onze groep bestond uit een koppel, Ward en Wienert en ons vier. We waren dus bijna alleen met ons groepje. Tijdens het snorkelen konden we mooie vissen en koraal spotten. Soms doken we de diepte in om dichter bij de bodem te geraken en beter van de prachtige bodem te kunnen genieten.

Zwemmen tussen de dolfijnen

Plots uit het niks riep de de gids en wees naar een groep dolfijnen. Vanaf dat moment knapte er iets in mij en was ik in mijn eigen wereldje. Dolfijnen op een paar meter afstand in hetzelfde water als mij! Plots zagen we de dolfijnen niet meer en riep de gids om in het water kijken! Ik dook direct naar beneden en ik kon mijn ogen niet geloven. Wij zwommen midden in een groep van ongeveer 15 dolfijnen. We waren gewoon omringd door dolfijnen! Zo snel als ik kon zwom ik met mijn zwemvliezen om de dolfijnen bij te houden. Met al de adrenaline in mij lukte dat perfect. Op dit moment leek ik wel alleen op de wereld te zijn ondanks dat ik omringd was door de andere snorkelaars, ik was de eerste van de groep en zag alleen de dolfijnen. Op een gegeven moment zwom ik volledig boven een dolfijn! Mijn hoofd was waar het hoofd van de dolfijn was en mijn voeten ter hoogte van de staart van de dolfijn. En links, recht en voor mij zag ik dolfijnen en zelfs een baby dolfijn. Dit moment, dit exacte moment ga ik nooit vergeten en staat gegraveerd in mijn geheugen, en ga ik iedereen vertellen als ze me vragen wat ik in Kenia heb gedaan. Op een gegeven moment was ik slechts enkele cm verwijderd van een dolfijn aan te raken maar het was net niet gelukt. Het is onmogelijk om te vertellen hoe het voelt om zo dicht bij zulke mooie, machtige en intelligente dieren te zijn. Na ongeveer 2 minuten bij de dolfijnen te zwemmen waren de dolfijnen plotseling weg. En er klikte weer iets in mij en kwam tot besef wat er net gebeurd was. We keken allemaal elkaar verwonderd aan, het geluk was op iedereen zijn gezicht af te lezen. Het was enorm fijn om deze ervaring en het geluk en de uitbundigheid met elkaar te kunnen delen! Na nog wat verder snorkelen zat de snorkel tour erop en klommen we terug de boot in. Na nog ongeveer een half uur samen varen kwamen we aan op Wasini Island.

De terugweg

Op de boot moesten we kiezen wat we aten. De keuzes waren: vis, kip of vegetarisch met reist. Ik had gekozen voor de vis. Toen het eten geserveerd werd stond de tafel vol met reist, saus en chapati. Even later kwamen ze de vis brengen, ik mocht zelf de vis kiezen van een groot plateau en er werd ook een bord met een krab geleverd. Als nagerecht brachten ze banaan en watermeloen. Na het lekkere eten kregen we nog een korte tour rond het lokale dorpje waarna we terug de boot op gingen. Tijdens de terug vluchten lieten ze het zeil uit waardoor we zonder motor konden terug varen. Daarna heb ik me aan de kant van de boot gezet met mijn voeten in het water. Zo genoot ik ten volste van de terugrit met de boot. Toen we bijna waren aangekomen kregen we een zang show van de boot crew. Ze haalden enkele emmers en glazen flesjes uit om muziek te maken en zongen allemaal een liedje in het kiswahilli (de lokale taal in Kenia) voor ons. Dit was een fijn moment, iedereen was aan het klappen en had een smile op zijn gezicht. Toen we terug aankwamen op onze vertrekplaats konden we weer huiswaarts vertrekken.

Lekker eten

Eenmaal terug in Diani besloten we om naar een beach bar genaamd Amigos te gaan. Leon was moe, dus hij ging rusten in ons hotel. Eenmaal aangekomen in Amigos besloten we de zee in te zwemmen met ons vijven. Wienert en ik zijn ver de zee in gezwommen (volgens Daan te ver). Na ongeveer 10 minuten minuten terug te zwemmen richting het strand hebben we samen nog in het laag water gezeten waarna we iets zijn gaan drinken. Met een lekkere gin genoot ik van de zonsondergang. Na gezellig iets te drinken zijn we ons gaan opfrissen waarna we hadden afgesproken aan Tiki bar. De eigenaar Billy raadde kip swharma aan. Samen met een lekkere cocktail genoot ik van de lekkere maaltijd. 

Goed feesten

Na de lekkere maaltijd gingen Daan, Ward, Wienert en ik feesten. Eenmaal aangekomen aan de eerste club leek de club gesloten. Omdat er een avond klok is, werden we naar achter begeleid door de security, waar het leek alsof er geen COVID is. De club was heel chic en qua luxe te vergelijken met een club in België zoals de Versus. Na wat praten en lachen samen met een paar gin tonics vertrokken we naar de volgende club. Ook hier leek de club langs buiten gesloten en werden we door security naar de ingang begeleid. Hier was niet veel volk, maar met een lege dansvloer, die wij vulde, een paar ginnekes hebben we ons enorm geamuseerd. We hebben gedanst, gelachen en gefeest alsof het ons leven ervan hing. Rond half twee vertrokken we met een motorbike naar ons hotel. Heel moe kroop ik mijn bedje in en viel ik direct in slaap.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb