Vrijdag 23 april door de ogen van Kjel

Ontbijten langs de weg

In de ochtend werden we opgewacht door de chauffeur die ons ging begeleiden doorheen de dag. Maar we hadden nog niet ontbeten dus zijn we even gestopt om een lokaal gerechtje te eten namelijk mandazi's. Dit valt een beetje te vergelijken met een smoutenbollen-deeg en een croissant met wat smaak van citroen. Dit viel wel mee maar was ook niet zo schitterend. Daarna zijn we verder gereden naar het nationaal park van Shimba Hills. Dit was ongeveer een uurtje rijden, tijdens het rijden begon het opeens ook te regenen. Het regenseizoen zou dan ook begonnen zijn.

Bezoek aan de sheldrick's Falls

Eenmaal aangekomen in het park regende het nog een beetje. Hier hebben we dan een game drive gedaan waardat het hoogtepunt een waterval zou zijn. In het park hebben we niet veel gezien omdat er hier niet zo heel veel dieren zaten. We hebben een paar antilopen, apen en buffels gezien. Daarna wilden we rijden naar de watervallen maar op de wegen lagen grote hopen met zand omdat deze onder constructie lagen. Toen hebben we besloten om te voet verder te gaan naar de watervallen. Dit was een wandeling van 5.2 km naar de parking van de watervallen en dan nog eens 2.5 km naar de echte watervallen. Maar we zouden dan door het park wandelen waardoor we dus een ranger nodig hadden. Deze ranger had dan ook een geweer voor moest er een dier naar ons toe komen. Na de stevige wandeling waren dan eindelijk aan de waterval aangekomen.

Deze waterval was zeer mooi want het water viel van een hoogte van 5 meter. Hier hebben we dan ook gezwommen en hebben we onder de waterval gestaan. Na wat tijd hier doorgebracht te hebben, hebben we ons terug aangekleed en konden we terug beginnen aan de wandeling terug naar de auto. De terugweg was wel wat zwaarder als de heenweg omdat we nu bergop moesten wandelen. Het was zeer warm waardoor we nog eens stevig gezweet hebben. Maar de waterval was de moeite waard. Toen we terug bij de auto waren gingen we iets eten.

Het fantastische uitzicht

We gingen iets eten bij de green lodge. We hadden in de auto een paar foto's opgezocht van deze lodge om eens te kijken hoe het eruit zag. Toen bleek dat er een infinity pool was met een fantastisch uitzicht. We konden dan ook niet wachten om in deze pool te gaan zitten. Maar we moesten eerst gaan eten. Ze kwamen de kaart brengen waardat ze zeiden dat we een 4 gangen diner gingen eten. We begonnen met een bruschetta gevolgd door een bord spaghetti. Daarna konden we kiezen tussen kip of vis met frietjes als hoofdgerecht. Als dessert kregen we dan ook nog een kommetje fruitsla. Het eten was dan ook zeer geslaagd. Tussen de pasta en het hoofdgerecht zijn we ook gaan zwemmen in de pool. Dit was zalig om naar het uitzicht te kijken en te genieten. Na veel foto's genomen te hebben was het ondertussen al donker en zijn we terug naar het hotel gegaan. Door de 4 gangen diner hadden we geen honger meer.

Afsluiter van de dag

Na de goed gevulde dag zijn we nog naar een bar geweest om iets te gaan drinken. Hier heb ik me dan een mojito besteld en hebben we nog wat gepraat over de dag. Hier hebben we ook wat brood gekocht voor morgen als ontbijt te eten. Na de gezellige avond zijn we dan gaan slapen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.