Donderdag 22 april door de ogen van Leon

Dagje thuis

Vandaag zijn we een dagje thuis gebleven omdat er een aantal lessen vanuit België op de planning stonden. Deze lessen hebben we dan ook gewoon thuis voorbereid en gevolgd.

We hadden ook al plannen gemaakt om volgend weekend naar Ukunda te gaan om een aantal uitstappen te doen samen met Ward en zijn broer. Ward is de Belgische student dat we ontmoet hebben tijdens ons bezoek aan het lagere schooltje ‘Rainbow4Kids’. Voor zijn laatste weken in Kenia, is zijn broer ook afgekomen om samen een aantal uitstappen te doen.

Rit naar Ukunda

Door een wijziging van de plannen, zijn we vandaag al moeten vertrekken. Wetende dat het weekend ons toch al een aardige duit zou kosten, hebben we zoveel mogelijk proberen te besparen op de reiskosten. Aangezien Ukunda onder het eiland van Mombasa ligt, moesten we al sowieso de ferry over. Om bij de ferry te geraken, namen we weer de ons reeds vertrouwde tuktuks. Eenmaal aangekomen bij de ferry, was het even zoeken hoe we erop geraakten, maar dit is niet lang erna toch gelukt. Na de ferry hadden we besloten om met een matatu door te rijden naar Ukunda. We hadden dit nog niet gedaan maar dit was zeker een ervaring waarvan ik blij ben dat we ze hebben meegemaakt. Na de matatu moesten we nog een stukje tot ons verblijf voor de komende dagen. Hiervoor namen Kjel en ik weer een tuktuk maar Tobias en Daan besloten hun geluk eens te testen met een brommer. Deze verplaatsing van ons verblijf in Mombasa naar ons tijdelijk verblijf in Ukunda heeft ons in totaal 300 shilling per persoon gekost. Dit komt overeen met een kleine twee en een halve euro.

Avondeten in Tikki Bar

Nadat we ons kort geïnstalleerd hadden in het verblijf, nam Ward ons mee naar de Tikki bar om avond te eten. Deze bar wordt uitgebaat door een Belg die beweert de beste frieten van de kust te maken. Het was dan ook al snel beslist dat iedereen iets met frieten zou nemen. Na een lekkere maaltijd hebben we dan maar stilletjes aan een einde aan de dag gemaakt en keerden we terug naar ons verblijf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb