Woensdag 21 april door de ogen van Daan

Roadtrip met Elizabeth

Vandaag hadden we afgesproken met Elizabeth, de bazin van het complex waar we verblijven, voor een korte rondleiding en een bezoekje aan de belangrijkste winkels in Mombasa. Het was de bedoeling om met tweeën mee te gaan met Elizabeth. Tobias en Leon zouden zouden naar de universiteit gaan en Kjel en ik bleven in ons verblijf zodat we namiddag paraat stonden voor de onze trip met Elizabeth. Voormiddag hadden we onze handen vol met schoolwerk. Tegen de middag aten we iets kleins en om half drie was het dan tijd om te vertrekken. Elizabeth pikte ons op op de parking en we waren vertrokken. Een oudere dame achter het stuur van zo'n grote Land Rover in de drukke straten van Mombasa was wel even wennen, maar ze had natuurlijk al jaren ervaring. Ze doet dit jaarlijks met de geneeskunde studenten tijdens de eerste dagen van hun verblijf. Wij waren ondertussen al twee maanden in Mombasa en wisten al het een en ander liggen. Toch waren er heel wat plaatsen waar we nog niet van afwisten. Aan Ratna Square, waar we al eens een broodje hebben gegeten bij Close The Gap (een initiatief van twee Belgische broers), was onze eerste stop. We waren hier al eens geweest maar op dezelfde locatie waren ook een degelijke vis-, vlees- en kaaswinkel gelegen. Vis en vlees hadden we nog genoeg maar omdat in de supermarkt de kaas redelijk duur was en we dus nog geen enkele keer kaas hadden gekocht, namen we van hier een blokje Gouda kaas mee. 

 

Verder reden we nog langs een aantal lokale winkels, de kapper, het privé ziekenhuis, enkele lokale restaurantjes, ... Na een eindje rijden passeerden we haller Park. Hier hadden Kjel en Leon al eens een bezoekje gebracht maar blijkbaar kon je hier ook met de fiets of al wandelend door het park. Dit zou nog een leuke activiteit zijn voor de komende dagen. We zouden dit dan kunnen combineren met het Italiaans restaurant wat aan de andere kant van de weg ligt. Hier passeerden we ook even om een kijkje te nemen.

 

 

Op onze terugweg reden we nog langs een van de bekendere publieke stranden van de streek. Hier zouden we ook wel eens een namiddag kunnen vertoeven. Als laatste stop reden we langs de winkel om nog wat boodschappen te doen. Nadien reden we terug naar ons verblijf en zat onze trip met Elizabeth er op. Even later kwamen ook Tobias en Leon terug van de universiteit. Het avondeten bestond uit rijst met groentjes en gehakt onder elkaar. Weer lekker natuurlijk. 

 

Publiek strand

Supermarkt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.