Maandag 12 april door de ogen van Tobias

Een verfrissende ochtend

Vandaag zijn Daan en ik rond 8 uur opgestaan. Na een getoaste boterham met smeerkaas en een warme chocomelk besloten we om te gaan sporten in de gym. Daan heeft gefietst en geroeid en ik heb 5km gelopen op de loopband. Al moet ik toegeven dat het moeilijker ging dan gehoopt. Na zweten en afzien konden we het zwembad induiken. Een luxe die we eerst niet hadden. Kjel was ook gaan zwemmen. Zo genoten we met ons drieën van het verfrissende zwembad en de Keniaanse zon. Na nog een half uur dobberen in het water zijn we terug naar het huisje gegaan. 

Een lekker Belgische middag maaltijd

Na ons wat op te frissen zijn we naar de universiteit gewandeld. Na ongeveer 20 minuten wandelen kwamen we allemaal bezweet aan. Na de constructie site te bezoeken en ongeveer een half uur voor school te werken wouden we eten bestellen. We kregen te horen dat door de COVID situatie de keuken gesloten is. Dit komt omdat de lessen ook voornamelijk online verlopen en er dus bijna geen studenten meer aanwezig zijn. Hier waren we niet op voorbereid. 

Omdat we verhuisd zijn was onze frigo zo goed als leeg. We konden dus niet simpelweg terug naar het huisje gaan om zelf eten te maken. Er zat dus niks anders op dan te gaan winkelen. Omdat onze magen al aan het grommen waren van de honger hebben we besloten om naar het restaurantje "close the gap" te gaan. De eigenaar van de zaak zijn Belgen. In het restaurant kan dan ook klassieke Belgische gerechtjes gegeten worden. Dit hebben we dan ook gedaan. Als drinken had ik een latte iced coffee. Om te eten had ik eerst een belegd broodje met kip curry, daarna samosas (één van mijn favoriete Keniaanse gerechten) en als nagerecht had we allemaal een lekkere donut genomen. De maaltijd had zeker en vast gesmaakt! 

Na het eten zijn we naar de winkel gewandeld. We zijn eerst gestopt bij een fruit en groenten winkel om wat groentjes, bananen en appels te halen. Hierna zijn we naar de grotere winkel gewandeld. Met 4 goed gevoelde zakken liepen we de winkel uit en namen we een tuktuk terug naar het huisje. Na dat de boodschappen uitgeladen waren, hebben we nog wat voor school gewerkt.

Een fijne avond

'S avond heb ik een geroosterde boterham met een hard gekookt eitje en hesp gegeten, simpel maar het heeft enorm gesmaakt. Na het eten zijn Leon, Daan en ik gaan fitnessen. triceps en schouder stond er op het programma. Kjel was ondertussen al gaan zwemmen. Na een dik uur goed afzien zijn we nog even gaan zwemmen om af te koelen. Na een verfrissende duik hebben we nog wat in de zetel gehangen, waarna we zijn gaan slapen. Het is aangenaam om 's avonds in het nieuwe verblijf te kunnen gaan sporten, zwemmen, ... Dit concludeert dus weer een fijne en geslaagde dag.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.