Maandag 17 mei door de ogen van Kjel

Laatste keer naar de universiteit

Vandaag gingen we voor de laatste keer naar de universiteit om te gaan zien tot hoever ze geraakt zijn. We vertrokken namelijk vandaag al terug naar Nairobi om daar nog wat toeristische uitstappen te doen vooraleer we terug naar huis gaan. Onze zonneboiler is afgeraakt, hierbij moeten er nog enkel metingen uitgevoerd worden. Deze metingen kunnen nog niet gedaan worden omdat de keuken nog niet 100% functioneel is. Van de biogasinstallatie zijn ze ook opgeschoten, zo ligt de flexibele installatie al in de put en daarbij is er ook al een wand gemetseld voor de gashouder. Nadat we alles gezien hadden, hebben we nog wat foto's gemaakt om in ons verslag te zetten.

Souvenirs kopen

Daarna zijn we ook nog naar een kleine souvenir winkel gegaan. Deze winkel ligt in een community van mensen met een fysieke en mentale beperking. Deze personen maken alle souvenirs zelf, zo zijn er juwelen, houtbewerking, kleren en reistassen. Om dit initiatief te steunen hebben we hier wat kleine souvenirs gekocht voor het thuisfront.

Avondeten en opweg naar de lange treinrit

De afgelopen maanden hebben we veel studenten leren kennen. Maar hierbij was er toch wel 1 iemand waarbij we meer contact hadden. Dit was Steve, in de afgelopen blogs is deze naam ook wel een paar keer gevallen. Om hem te bedanken zijn we een paar dagen geleden met hem gaan uiteten. Hij wou dan ons ook bedanken voor de afgelopen maanden, hij heeft ons dan ook uitgenodigd voor te komen eten bij zijn kot. We hebben dan Keniaans eten gegeten, op het menu stond ugali met een kleine visjes die gekookt waren in een soort sausje. Laten we zeggen dat de visjes niet echt gesmaakt hebben omdat een zeer speciale smaak was, maar we hebben een gezellige avond gehad.

In de late avond hebben we ons klaargemaakt om naar het treinstation te vertrekken, we nemen namelijk de nachttrein naar Nairobi. De trein vertrekt om 22.00 uur en komt aan rond 4.00 uur. Met weinig slaap zijn we dan aan de volgende dag begonnen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb