Zaterdag 15 mei door de ogen van Daan

Souvenirs op de groeten- en fruitmarkt

Zaterdagvoormiddag zouden we met ons vieren naar een markt in Mombasa gaan om nog een aantal souvenirs te kopen. De markt bleek echter een groenten- en fruitmarkt te zijn. Veel souvenirs gingen we hier dus niet vinden maar wel manden. Leon, Kjel en Ik hadden onze zinnen gezet op drie rieten manden. We waren overtuigd en zoals dat hier gaat kon het afbieden beginnen. Natuurlijk begonnen ze met veel te hoge prijzen maar we hebben ze uiteindelijk voor een degelijke prijs te pakken gekregen. Zelfs op de luchthaven zouden we nog complimenten krijgen over onze mand. Het plan voor daarna was om naar een workshop te gaan genaamd 'Bombolulu'. Voor de zekerheid bekeken we de openingsuren en na een telefoontje bleek dat de souvenirwinkel niet open was. Maandag zou dit wel het geval zijn dus zouden we dan langsgaan. In de namiddag begonnen ik en Tobias al met het inpakken van onze valiezen omdat we zondag van plan waren om een korte citytrip naar Malindi te doen en maandag zou het ook nog eens druk kunnen worden.

 

 

Handgemaakte kostuums

In de namiddag konden Leon, Tobias en ik ons kostuum gaan passen. Met ons drieën gingen we met de tuktuk richting de kostuumwinkel. Tobias mocht beginnen met passen. Zijn kostuum zat als gegoten. Bij Leon en mij was de gilet wat aan de smalle kant. Deze konden ze aanpassen en dan zouden we ze maandag kunnen komen ophalen. Wij waren alvast heel enthousiast over het resultaat. Hopelijk zullen ze dat thuis ook zijn.

Een speciale avond 

Terug aangekomen aan ons verblijf was het tijd om ons klaar te maken voor een speciale avond. We waren uitgenodigd door de professor om bij zijn thuis te komen eten. Om vijf uur hadden we afgesproken aan het winkelcentrum waar hij ons oppikte. Vandaaruit reden we richting het huis van de professor. Het lag nogal afgelegen en ik wist niet echt wat ik moest verwachten. Eenmaal aangekomen deed de poortwachter/tuinman de poort open. Het huis was de professor zelf aan het bouwen. Aan de eerste verdieping was nog heel wat werk maar beneden was het volledig afgewerkt en leuk en modern ingericht. Terwijl wij van een drankje genoten arriveerden de andere genodigden. Maitha die ons vanaf het begin '"helpt" met het project en Emanuel die ons sinds enkele weken bijstaat bij de realisatie van de biogasinstallatie. Het werd een gezellige avond met heerlijk bereid eten. Als hoofdgerecht was er kip, chapati's, rijst en groenten. Het nagerecht bestond uit thee, koffie of chocomelk samen met samosas, mini-donuts en cake. Als cadeau hadden we voor de professor en zijn vrouw een Afrikaans T-shirt, Belgische chocolade en andere lekkernijen voorzien. Prof. Saulo bracht ons die avond terug naar het verblijf zodat we beide voor de avondklok thuis zouden zijn. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb