Zondag 2 mei door de ogen van Tobias

Naar de kerk

Vandaag hebben Daan en ik weer een volle dag gepland. We hebben deze ochtend met onze vaste biker afgesproken om samen naar de kerk te gaan. Na een zalige rit op de motor bike kwamen we aan in de kerk. Blijkbaar was de mis in het Swahili waardoor we dus niet veel begrepen hebben. In het midden van de mis hebben Daan en ik ons moeten voorstellen. Op het einde van de mis begon een persoon in het Swahili in de microfoon te roepen. Het feit dat we vlak voor de speakers zaten hielp er niet veel bij. We zijn vervroegd uit de mis gegaan waarna onze biker ons naar Haller park bracht voor onze volgende activiteit.

Mountainbiken

Als volgende activiteit stond mountainbiken op het programma in Haller park. Hier mochten we onze eigen fietsen kiezen. Veel goede keus was er niet: remmen die niet werkte, geen enkele fiets die fatsoenlijk schakelde. Maarja dan moesten we het maar doen met wat we hadden. Daan en ik kozen er voor om voor de 10 km route te gaan. Normaal niet zo moeilijk, maar met een fiets waarvan de pedalen bij elke helling doorschieten was dit toch een hele uitdaging. Bij de fietstocht kwamen we voorbij bosachtige landschappen maar ook zeer stoffig gebieden en stukjes langs een rivier. Ondanks het gezweet hebben we genoten van de fietstocht.

 

Het kind naar boven halen

Toen we terug waren van de fietstocht begonnen onze magen te grommelen. We hebben onze boterhammen met choco dan maar naar boven gehaald om onze magen te vullen. Na de maaltijd gingen Daan en ik de grote speeltuin verkennen. Zo schommelde we voor het hoogste tot we bijna uit de schommel vlogen. 

Een hike in Haller park

Na wat te kinds te zijn besloten Daan en ik om een korte wandeling van 3km te doen in Haller park. Hier kwamen we voorbij mooie natuur en voorbij een kronkelende rivier. We hebben dan ook enorm van de wandeling genoten.

Jetskiën

Als volgende activiteit stond er jetskiën op het programma. Dit zou voor beide van ons de eerste keer zijn. Toen we richting het strand wandelde leerde we al snel iemand kennen die vanuit een klein bureautje in een schuurtje ook jetskiën aanbood. Daan en ik dachten eens te luisteren wat hij in aanbieding had en of het met hem goedkoper kon. Na wat met hem op het strand te wandelen bleek het al snel dat zijn prijzen veel te hoog waren. Dus zijn we dan maar richting de strandbar gewandeld die bekend staat voor water sporten, maar ook voor lekker ijs. Na te genieten van een lekker ijsje kregen we te horen dat het water nog te laag stond voor te jetskiën en dat we nog een half uur moesten wachten. In de tussentijd hebben Daan ik een strand wandeling gedaan waarna ons avontuur op de jetski kon beginnen. We gingen samen op 1 jetski, waarbij elk 20 minuten mocht Jetskiën. Ik begon. De eerste paar minuten gingen moeizaam, maar eenmaal ik het doorhad en wat zelfvertrouwen had gewonnen had ik geen schrik maar om me in te houden. Sneller dan 100 km/h vlogen we over het water. Met stevige bochten en hoge snelheden genoot ik ten volste van de ervaring. Al moet ik wel zeggen dat 1 bocht te veel was en we het water in vlogen, maar dat hoort er natuurlijk bij. Na 20 minuten was Daan aan de beurt. Ook hij was er snel mee weg. Daan hielt zich dan ook niet in. Zalig was het, een warme zonnige dag, wind  in het gezicht en spattend water. Na 40 minuten zat het er jammer genoeg op.  

Lekker avond eten

Om de dag af te sluiten genoten Daan en ik van een lekker avond maal: Een lekkere hamburger met frietjes en groenten. Meer moet dat niet zijn! Eenmaal terug in het huisje kropen Daan en ik vermoeid het bedje in met een geweldige dag achter ons.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.