Zondag 4 april door de ogen van Tobias

Vroeg op met veel hoop

Vandaag zijn we weer om half 6 opgestaan zodat we om 6:30 aan onze safari kunnen beginnen. Om 6 uur stonden we klaar aan het buffet. Gisteren hadden we 6:30 niet gehaald dus hadden we vandaag ons ontbijt beperkt tot boterhammen met spek om tijd te besparen. En het loonde, want om 6:15 stonden we al klaar om op safari te vertrekken.  Vandaag was onze laatste safarit van ons driedaags avontuur in Tsavo East. We hoopte er dan ook alles uit te halen en once in a lifetime momenten mee te maken. Spoiler: dit is meer dan 1 keer gelukt!

Olifanten

Met een goudkleurige lucht vertrok de auto. Dit zorgde voor een prachtig zicht. Hier laat ik de foto's voor zich spreken. 'S morgens is de temperatuur nog relatief laag. Het was dan ook zalig om recht te staan in de landrover met het dak open, met de frisse wind in het gezicht en met een prachtig uitzicht. De Afrikaanse natuur op zich is al enorm prachtig. Niet veel later kwamen we olifanten tegen. De olifant is het meest voorkomende dier in het park en ook het makkelijkste te spotten vanwege de kleur en de grootte van de dieren. Ondanks dat we al honderden olifanten gezien hadden, blijft het magisch om een olifant van dichtbij te zien. De olifanten zijn altijd op hun hoede als ze dichtbij zijn, zeker als er een baby bij is.

Giraffen en zebra's

Na nog wat verder rijden zagen we een paar giraffen boven de struiken uitsteken. We hadden nog niet zoveel giraffen gezien in het park. We stonden dan ook allemaal direct op in de auto om het goed te kunnen zien. De giraffen zijn enorm mooie dieren die ook altijd goed pakken op foto's, dat bevestigen de foto's ook hoop ik. Toen we een paar meter verder reden zagen we plotseling zebra's, enorm veel zebra's zelf, misschien wel 50. Dit was enorm mooi en magisch om te zien. Het is blijkbaar niet veelvoorkomend om zo een grote groep van zebra's en een groep van giraffen samen te zien. Wij waren de enige auto hier. Hierdoor konden we in alle stilte en vrede genieten van deze prachtige dieren en van het prachtige uitzicht. 

Antilopen

De volgende dieren die we spotte waren een paar zebra's met veel antilopen. Alweer een prachtig uitzicht om te zien. De antilopen zijn normaal niet zo spectaculair om te zien. Maar deze keer was het anders. Er waren een paar antilopen bij die aan het vechten waren en achter elkaar aan het lopen waren. Zo liepen een paar antilopen in grote cirkel rond de auto. De antilopen vochten blijkbaar voor een vrouwtje.

Hyena's, leeuwen, arenden, gieren, zebra's, ...

Na een lange tijd rijden zonder dieren in een savanne landschap begonnen we de moet te verliezen. Maar niet veel later maakten we een ervaring mee die we nooit zullen vergeten. De chauffeur riep plots dat er hyena's waren. En niet veel verder op zagen we er een paar lopen. Machtig om te zien. De hyena's hadden botten in hun mond met nog vlees aan en liepen zo koelbloedig rond. Dit was niet hun vangst, maar de vangst van 10 leeuwen die op ongeveer 200 m van de auto in de schaduw onder een boom lagen. De leeuwen hadden 's nacht gejaagd en op de overschot van de karkas kwamen veel dieren op af. Er waren ook veel zebra's in de buurt van de leeuwen en de hyena's. Volgens de chauffeur was het veilig voor de zebra's omdat de leeuwen al gegeten hadden. Jammer genoeg waren de leeuwen niet goed te zien omdat ze te ver lagen. We lieten de verrekijker rond gaan zodat iedereen om de beurt kon genieten van de leeuwen en andere dieren van dichtbij. We konden er maar geen genoeg van krijgen. Ondertussen kwamen er ook andere dieren bij zoals een aantal gieren en een arend. De arend vloog een paar keer dicht bij de auto en ging uiteindelijk ook redelijk dicht bij de auto zitten. Ook dit was magisch om te zien. Woorden kunnen niet beschrijven hoeveel er op deze plaats gebeurde. Na bijna een uur te genieten van het spektakel zijn we verder gereden.

3 van de big five bij elkaar

Na wat verder rondrijden kwamen we op wat zandwegentjes die niet vaak werden bereden leek het. We waren op zoek naar laatste dieren voor we het park uit moesten. Na wat rondrijden en zoeken zagen we olifanten (nr 1 van  de big five). We waren blij om nog wat olifanten te zien. In de verte zagen we plots een buffel (nr 2 van de big five). We waren allemaal enthousiast om de buffel te zien omdat we die nog niet gezien hadden in Tsavo. Terwijl we nog maar net de buffel hadden gezien zag Kjel plots 3 leeuwen (nr 3 van de big five) liggen op ongeveer 10 meter van de auto. 3 Van de big five op 1 plaats! Hier waren gewoon geen woorden voor. Eén van de leeuwen had de buffel ook gezien. De leeuw wandelde stil richting de struiken langs onze auto. Vlak naast onze auto liep de leeuw. We konden de leeuw in alle detail zien. Ondertussen was de leeuw richting de buffel aan het wandelen in de struiken. We waren allemaal stil van de spanning. De buffel had de leeuw ondertussen ook al gezien en wandelde stil weg van de leeuw. Uiteindelijk wandelde de buffel uit de struiken en wandelde steeds verder weg van de leeuw. Jammer genoeg slaagde de leeuw er dus niet in om voor meer spektakel te zorgen. De buffel zette het op het lopen en liep weg vlak naast de olifanten. De leeuw genoot dan nog even van wat water, maar was er niet gerust in en keek regelmatig achter zich. Olifanten zijn namelijk de enige dieren waar leeuwen bang van hebben. Het is moeilijk te beschrijven, maar er hing een gespannen en alerte sfeer tussen de olifanten en leeuwen. Dit was ongetwijfeld het beste moment van de drie daagse safari. Een moment om nooit te vergeten! Jammer genoeg moesten we door om op tijd uit het park te zijn. Rond 10 uur 's morgen waren we uit het park.

Kan jij de leeuw, buffel en de olifant spotten?

Op bezoek bij een Masai dorpje

Als volgende uitstap van vandaag zijn we naar een Masai dorpje geweest. Masai is een Keniaanse stam die nog veel oude tradities heeft. Het dorpje bestond uit één familie. De familie bestond uit de baas van de stam zijn 7 vrouwen en 35 kinderen. In het masai dorpje sliepen de mensen nog in hutjes gemaakt van koeien kak. Wij zijn 1 hutje binnen geweest. Er was hier bijna geen licht. Ik kon er bijna niet zien. Het hutje was enorm klein en smal. Het bed van het hutje bestond uit een harde ondergrond met een koeien huid op. Ik vond het moeilijk om te beseffen dat al de mensen in zo een hutje leven. Het bouwen van het hutje is ongeveer 1 maand werk en het hutje gaat ongeveer 9 jaar mee. 

Iedereen van het dorpje inclusief de kinderen waren gebrandmerkt met 3 cirkel: 1 op het voorhoofd en 1 op elke wang. Dit is blijkbaar typisch aan de masai cultuur. Als volgt werden we uitgenodigd om vuur proberen te maken met een stokje, een stuk hout en stro met olifanten kak. Om de beurt mochten we dan eens proberen. Uiteindelijk was het ons gelukt om vuur te maken! 

Hierna kregen we een mooie dans en zangshow. De mannen gingen in een rij staan en de vrouwen in een andere rij aan de zijkant. De mannen en de vrouwen wisselde af met zingen terwijl de mannen dansten. Het dansen bestond uit een soort zingen en springen. Uiteindelijk kwamen ze ons ook om de beurt halen om mee te dansen. Dit was ongelofelijk fijn om te doen en daarnaast ook heel grappig om elkaar te zien dansen. Ook dit is een ervaring om nooit te vergeten

Back to reality

Jammer genoeg zat onze 3 daagse vakantie er nu op. Vermoeid zaten we allemaal in de auto terug naar de universiteit. Ik was vermoeid maar zat ook nog steeds in de wolken met een wauw gevoel van de geweldige safari ervaring! Als ik kon, zou ik direct terug gaan! Toen we terug aankwamen in TUM namen we afscheid van onze chauffeur en plofte we ons neer in de zetel. Leon en ik zijn dan nog vlug naar de winkel gegaan om brood te kopen. Verder hebben we nier veel gedaan omdat we allemaal nog vermoeid waren. 'S avonds zijn Leon, Daan en ik nog gaan fitnessen waarna we ons bedje in kropen.

Vandaag was een geweldige dag met enorm veel momenten om nooit meer te vergeten! Ik heb het nog al gezegd maar er zijn gewoon geen worden voor, daarom laat ik de foto's in deze blog voor zich spreken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.