Dinsdag 4 mei door de ogen van Leon

Begin installatie zonneboiler

Nadat we de hoofdcomponenten van de zonneboiler gisteren in ontvangst hebben genomen, konden we vandaag beginnen, samen met de techniekers van Sollatek, beginnen aan de opbouw van de installatie. Kjel en ik waren natuurlijk zeer enthousiast om eindelijk de handen uit de mouwen te kunnen steken. Dit enthousiasme was echter van korte duur want na nog geen 5 minuten had Kjel zich al in de vinger gesneden aan een scherpe rand van het frame van de installatie. Gelukkig was het niet te erg en kon het met een plakker opgelost worden.

Na dit oponthoud vertrokken we weer om verder te gaan helpen maar tot onze verbazing waren de mannen van Sollatek nergens meer te bespeuren. Achteraf bleek dat zij vertrokken waren om materialen bij te gaan halen voor de verdere installatie van de zonneboiler. Kjel en ik hebben ons dan maar even op onze bureau gezet om nog wat kleine dingetjes af te werken.

Tegen de middag vertrokken Daan en ik om eten te gaan bestellen. Kjel bleef op het bureautje voor het geval de mannen van Sollatek terugkwamen in de tussentijd. En jawel, terwijl Daan en ik aan het wachten waren op onze bestellingen, kreeg ik bericht van Kjel dat de mannen terug waren. Dit was goed nieuws op het moment, maar niet veel later kreeg ik opnieuw een foto doorgestuurd van Kjel waarbij hij zich opnieuw in de ziekenboeg bevond. Dit keer had hij zich in zijn been gesneden aan hetzelfde frame als het vorige accident. Na opnieuw een plakker, waren Daan en ik ook aangekomen met het eten op de campus en hebben we samen middag gegeten.

Na het eten gingen Kjel en ik het dak op om te helpen bij de verdere installatie van de zonneboiler. Na het installeren van de panelen was het tijd voor het vat dat bij de boiler hoort. Dit zagen we niet meteen goedkomen omdat dit vat zelfs leeg toch wel al een goeie 100 kilo weegt. Met 2 ladders, evenveel koorden en een man of 10, is het toch op een of andere miraculeuze wijze gelukt. Hierna was het nog even moeilijk om het vat op het frame te bevestigen maar dit is dan toch gelukt.

Net voor het donker vonden de mannen van Sollatek dat het goed was geweest. Dan zijn Kjel en ik ook maar naar huis vertrokken.

Het spreekt vanzelf dat er na deze lange en fysiek inspannende dag niet meer veel gebeurt is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb