Maandag 15 februari door de ogen van Leon

Ontmoeting Maitha

Vandaag hebben we een eigen bureau gekregen om te werken aan het project en voor school. Dit is een lokaal, twee deuren ver van het bureau van Prof. Saulo. Meteen hierna heeft Prof. Saulo ons voorgesteld aan John Maitha. Hij is een student aan de TUM maar geeft hier ook les. Maitha zal in het project optreden als ‘project manager’ en doet dit als student. Het eindresultaat van het project zal meteen bepalen of Maitha slaagt of niet.

Uitgebreide rondleiding TUM

Nadat we Maitha hebben ontmoet, kreeg hij meteen de opdracht om ons een uitgebreide tour te geven rond de campus. Tijdens deze tour hebben we alle labo’s en werkplaatsen van de TUM bezocht. Hieruit werd duidelijk dat de focus hier veel sterker ligt op het praktische aspect van verschillende technologieën dan we thuis gewoon zijn, zoals het herstellen van mechanische en elektrische aspecten.

Deze rondleiding heeft wel voor ongemakkelijke momenten gezorgd wanneer Maitha voor ons meerdere lessen stillegde, zodat de docent ons kon rondleiden in hun labo.

Brian

Na de rondleiding op de campus waren we toe aan een beetje rust tijdens de warmste uren van de dag. Maar dit heeft niet lang mogen duren want we hadden afgesproken met een zeer aangename en geïnteresseerde student. Hij liet ons de mooiste plekjes van de campus zien. Zo bracht hij ons naar het dak van het hoogste gebouw op de campus vanwaar we van een fenomenaal uitzicht konden genieten.

 

Hierna gingen we met hem naar Prof. Saulo omdat hij gevraagd had om onze vrienden aan hem voor te stellen. Hier werd onze kersverse vriend onderworpen aan een spervuur van vragen door Prof. Saulo. Nadat we de zegen kregen van onze mentor, hebben we Brian nog uitgenodigd in ons huisje waar we nog wat hebben nagepraat en ervaringen hebben uitgewisseld.

Les Prof. Saulo

Na het eten hadden we nog afgesproken met Prof. Saulo om mee te gaan naar één van zijn lessen waarin zijn studenten elk een presentatie gaven over het onderzoeksproject waarmee ze nu bezig zijn. De bedoeling van het onderzoek was om de haalbaarheid van een hybride, groene energieproductie-installatie na te gaan om toe te passen in afgelegen gebieden in Kenia waar geen elektriciteit aanwezig is. Het was interessant om het verschil te zien tussen de oplossingen hier in Kenia en de methodes die we in België zouden toepassen.

 

Dit concludeert alweer een goed gevulde maar zeer leerrijke dag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.